Ventileren! Het ondergeschoven kindje van uw woning

Posted by admin on 6 december 2012 under Artikels | Be the First to Comment

 

 

De meeste mensen staan niet stil bij het ventileren van hun woning. Dagelijks wordt de lucht binnenshuis vervuild door dieren en/of de bewoners zelf. Onder andere door ademen en transpireren, maar ook door activiteiten zoals koken, douchen, roken en desalniettemin het interieur zelf. Al deze dingen dragen bij tot een verslechtering van het binnenmilieu. Doordat de woningen steeds beter geïsoleerd zijn, blijven geurtjes, vocht, co2 en andere schadelijke stoffen achter in de woning. Deze stoffen kunnen allerlei allergieën veroorzaken en uw woning aantasten door middel van schimmels. Vaak ziet u dit in de badkamer door die zwart/grijze plekken op het plafond. Daarom dient u goed en correct te ventileren in de woning! Dit gebeurt niet door een tijdje een raam open te zetten, want dit is van tijdelijke aard en kost veel energie. Door 24 uur per dag te ventileren zorgt u voor een gezond binnenklimaat. Gebruik de drie standen schakelaar in de keuken of badkamer daarom goed!

 

Het gebruik van de drie standen schakelaar.

Stand 1: bij afwezigheid.

Stand 2: bij aanwezigheid van één of meerdere personen.

Stand 3: deze stand wordt gebruikt tijdens het koken, douchen of baden, zodat vocht- en kookluchtjes zo optimaal mogelijk afgevoerd worden.

Het kan ook zijn dat u een schakelaar heeft met standen 0-1-2, dan geldt hiervoor hetzelfde als hierboven; stand 0 is stand 1, stand 1 is stand 2 en stand 2 is stand 3.

 

 

Geen gerelateerde berichten.

Add A Comment